Skip to main content

Earth's Own Cuisine

Earth's Own Cuisine vindt zijn oorsprong in de lokale oogst en viert de verbinding tussen de nieuwe generatie boeren, chef-koks en foodies.

Het is een kookwijze die begint bij de bodem en die de seizoenen en cycli van het leven respecteert. Het moedigt ons aan om te vertragen en goed eten te waarderen, en ook de mensen en het land die het allemaal mogelijk maken.

In Earth’s Own Cuisine, the ingredients are the natural stars of the show

Elk ingrediënt in Earth's Own Cuisine is een wonder van de natuur en weerspiegelt de seizoenen, kleuren en smaken van de lokale oogst.

Van sappige kool, venkel, bonen, boerenkool, courgettes, tomaten, aardappelen en bloemkool tot de hartige granen en vergeten groenten van de Nederlandse bodem, Earth's Own Cuisine brengt het allemaal samen om rijke smaakbelevingen van bodem tot bord te creëren.

Earth’s Own Cuisine is also about supporting the stewards of the land

Door op een Earth's Own Cuisine-manier te koken, steunen we de lokale economie, duurzame landbouw en de producenten van het voedsel waar we zo van houden.

Onze chef-koks van de The Farm Kitchen maken gebruik van alles wat door lokale boeren wordt geoogst om wekelijkse verrassingen en heerlijke gerechten te creëren voor onze kookworkshops, restaurants en evenementen.

The Farm Kitchen, Earth's very own cuisine, North Holland

Samen met de Provincie Noord-Holland (Regio Amstelland en Meerlanden) werken we aan een project waarin we ons lokaal regeneratief voedselconcept verder ontwikkelen. Zowel akkerbouwers, verwerkingskeukens en (zakelijke) afnemers spelen daarin een rol. Groenten van het land worden zo veel mogelijk op de locatie van de akkerbouwer verwerkt tot in de mobiele verwerkingskeuken. Vervolgens worden daarvan gezonde maaltijden gemaakt en geserveerd in bedrijfsrestaurants in de regio.

Dit initiatief wordt gestart op 1 locatie waar op termijn 10 hectare akker wordt gebruikt voor de teelt van ongeveer 60 gewassen. Door verwerking bij de boer en lokale afzet wordt het aantal voedselkilometers met 98% gereduceerd. Het uiteindelijke doel is om 3.000 lunches per dag te serveren in bedrijfsrestaurants. Daarnaast willen we door kennisoverdracht, waaronder een een handboek voor akkerbouwers, steeds meer boeren en bedrijven meenemen in dit project.

Bij alles wat we doen laten we ons leiden door 7 beloften
We beloven…
Om voedsel te serveren dat begint met een goede bodem
We werken samen met lokale boeren die gebruik maken van regeneratieve landbouw om ons te voorzien van een rijke oogst vol voedzame biologische ingrediënten.
Om creatief te zijn in de keuken
We inspireren onze chef-koks om creatief te zijn in het ontwikkelen van een menu dat het beste van de plantaardige keuken laat zien met verse ingrediënten van het land.
Om beheerders van het land te zijn
We werken samen om de bodem te herstellen en maken optimaal gebruik van de oogst en alles wat de natuur ons ieder seizoen weer geeft om zo het land voor toekomstige generaties te kunnen beschermen.
Om een nieuwe generatie foodies te inspireren
Wij bieden New Generation Chefs en foodies een platform om plantaardig te koken en eten via Earth's Own Cuisine.
Om organisaties te helpen bij te dragen aan SDG
Via Adopt a Hectare werken we samen met organisaties om bij te dragen aan klimaatverandering, biodiversiteit en de gezondheid en het welzijn van mensen.
Om te informeren over goed eten
Wij nodigen mensen uit om op ontdekkingsreis te gaan naar verrassende smaakbelevingen die hen inspireren om iedere dag beter te gaan eten.
Om liefde en plezier te brengen
Wij geloven dat er niets boven samen genieten gaat en daarom heerst er bij The Farm Kitchen altijd een gastvrije sfeer van liefde en plezier.
De ultieme voordelen van de 7 beloften
Brengt ons weer in contact met de natuur & seizoenen en cyclus van het leven
Verrijkt de bodem door regeneratieve landbouw te stimuleren
Ondersteunt de lokale economie, lokale boeren en lokale producten
Laat de creativiteit van de New Generation Chefs zien
Inspireert een nieuwe generatie om plantaardig te koken
Helpt bedrijven bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen (SDG)
Minimaliseert food-waste door de volledige oogst van het land te benutten
Stimuleert je smaak & vitaliteit met lekkerder en voedzamer eten
ERVAAR EEN KOOKWORKSHOP

Geniet van een middag of avond vol eatertainment tijdens onze plantbased kookworkshop.

Ontdek meer
BOEK EEN MASTERCLASS MET EEN CHEF-KOK

Leer koken onder begeleiding van een natuurliefhebbende Masterchef

Ontdek meer
EET JEZELF
GEZOND

Ontdek welk eten kan bijdragen aan je welzijn en kan bijdragen om aandoeningen als Diabetes Type 2 te voorkomen. Meer info volgt snel!

Ik heb interesse
Dit is wat we doen bij The Farm Kitchen. Earth's Own Cuisine serveren, geleid door onze 7 beloftes. Van grond tot bord creëren we echt eten met een rijke smaakbeleving dat goed is voor mensen en onze planeet."
Schrijf je in en laat je inspireren door het laatste nieuws en interessante evenementen die je in contact brengen met Earth’s Own Cuisine.

    I agree with the Privacy Policy and would like to receive promotional emails.