Two world’s unite, a plant-based chef and a nature entrepreneur
Over ons
Jonathan, zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, ging op 14-jarige leeftijd naar de koksopleiding. Als professionele chef-kok werkte hij voor de meest beroemde restaurants en chef-koks in Europa.
Zijn obsessie voor kwaliteitsingrediënten bracht hem terug naar de natuur en zo realiseerde hij het belang van regeneratieve landbouw om de bodem te herstellen voor een toekomst met goed voedsel.
In 2007 opende Jonathan het restaurant Vork En Mes in Nederland, met een menu dat volledig werd bepaald door de seizoenen en de oogst uit de kas van het restaurant.
Een ontmoeting met Xander leidde in 2018 tot de oprichting van The Farm Kitchen. Samen richten zij zich op het opschalen van smaakbelevingen van grond tot bord en een duurzamere toekomst voor iedereen.
Xander began his career in sales and marketing roles working for large multinational companies. It was in his time in South Africa that he came to realise the powerful connection between nature and people’s livelihood and wellbeing.
Since then his path and purpose led him to work successfully in sustainability driven business models that deliver on people, planet, and profit.
The vision for The Farm Kitchen based on good soil, good food, and good people was born when Xander met well-known chef and entrepreneur Jonathan Karpathios.
The Farm Kitchen has grown into a nature inclusive company, starting in the Netherlands. We work with local farmers to promote regenerative agriculture and combine our creativity with the abundance of nature in season to create delicious plant-based food experiences. Our team is united by a bold vision to see a world where the food we eat doesn’t cost the earth but enriches it.
We nodigen je uit de rijkdom van echt eten te ontdekken
We doen het samen
Samen met onze partners kunnen wij steeds meer mensen meenemen op een ontdekkingsreis om van duurzaam en echt eten te genieten.