Met de verkiezing van de New Generation Plant-Based Chefs bieden we een podium aan culinair talent dat de transitie naar gezond en duurzaam eten kan vertalen naar verleidelijke, lekkere en mooie gerechten.

 

De verkiezing The Next Generation Plant-Based Chefs is een initiatief van The Farm Kitchen en keert vanaf 2021 elk jaar terug. Doel is om culinair talent met een passie voor gezond eten uit te dagen om de rijkdom van Moeder Aarde om te zetten in smaakvolle plantaardige gerechten. Zo willen we een impuls geven aan gezonder eten én aan de transitie naar regeneratieve landbouw die beter is voor mens en aarde.

Winnaar

Op maandag 15 november vond in Amsterdam de finale plaats van de eerste editie van de verkiezing. Na een nek-aan-nekrace riep de vakjury Lotte Vermeer uit tot winnaar. Uit handen van juryvoorzitter Jonathan Karpathios ontving zij in De Kookfabriek in Amsterdam de eerste Bronzen Biet.

 

De vijf finalisten Maarten Kleizen, Lotte Vermeer, Jerom Blankendaal, Mandy Krol en Annemiek van Leeuwen bereidden in de finale hun signature dish en een improvisatiegerecht. De winnaar werd bepaald door het oordeel van het publiek, dat online 1.500 stemmen uitgebracht en de vakjury bestaande uit culinaire pioniers.

De vijf finalisten – foto: Sunny Side Up

Lotte Vermeer wist de jury in de finale te betoveren met twee prachtige gerechten, die uitblonken in smaak, een duurzame visie op producten en de presentatie: “Lotte’s gerechten zijn fris en bleven ons verrassen. Het is belangrijk grote groepen mensen te inspireren met plantaardig eten. Lotte laat zien hoe je dat doet.”

Lotte Vermeer – foto: Sunny Side Up

In het algemeen was de jury bijzonder enthousiast over de passie en het talent van de finalisten. Bijzondere lof uitte de jury richting Jerom Blankendaal, een talentvolle kandidaat die het lekkerste gerecht van de avond presenteerde.

Lees het volledige persbericht.

 

 

 

 

 

 

Jury

De jury bestaat uit een groep van betrokken plant-based pioniers die kandidaten selecteert, beoordeelt en inspireert.

 

  1. Jonathan Karpathios (chef The Farm Kitchen)
  2. Femke van den Heuvel (chef Vlam in de Pan/hoofddocent VIP Health & Nutrition)
  3. Rineke Dijkinga (voedingsdeskundige en auteur)
  4. Andrès Delpeut (chef Compass Group)
  5. Sheila Struyck (chef en culinair columnist)
  6. Albert Kooy (chef en ambassadeur Dutch Cuisine)
  7. Wouter Stevens (Rabobank)
The Farm Kitchen B.V. Mercuriusplein 1 2132 HA Hoofddorp info@thefarmkitchen.nl Disclaimer Privacy