–
De verkiezing The Next Generation Plant-Based Chefs is een initiatief van The Farm Kitchen en keert vanaf 2021 elk jaar terug. Doel is om culinair talent met een passie voor gezond eten uit te dagen om de rijkdom van Moeder Aarde om te zetten in smaakvolle plantaardige gerechten. Zo willen we een impuls geven aan gezonder eten én aan de transitie naar regeneratieve landbouw die beter is voor mens en aarde.
De vijf finalisten Maarten Kleizen, Lotte Vermeer, Jerom Blankendaal, Mandy Krol en Annemiek van Leeuwen bereidden in de finale hun signature dish en een improvisatiegerecht. De winnaar werd bepaald door het oordeel van het publiek, dat online 1.500 stemmen uitgebracht en de vakjury bestaande uit culinaire pioniers.
De vijf finalisten – foto: Sunny Side Up
Lotte Vermeer wist de jury in de finale te betoveren met twee prachtige gerechten, die uitblonken in smaak, een duurzame visie op producten en de presentatie: “Lotte’s gerechten zijn fris en bleven ons verrassen. Het is belangrijk grote groepen mensen te inspireren met plantaardig eten. Lotte laat zien hoe je dat doet.”
Lotte Vermeer – foto: Sunny Side Up
In het algemeen was de jury bijzonder enthousiast over de passie en het talent van de finalisten. Bijzondere lof uitte de jury richting Jerom Blankendaal, een talentvolle kandidaat die het lekkerste gerecht van de avond presenteerde.
Lees het volledige persbericht.