Hoe duurzaam is jouw bedrijfskantine? Met de Climate Positive Award dagen we organisaties met een groene missie uit om hun ambities op weg naar klimaatpositief te delen.

De duurzaamheidsdiscussie gaat te vaak over opoffering, terwijl gezond eten een enorme bijdrage kan leveren aan een duurzame wereld — en lekker is! Bij 80% van de organisaties met een duurzame ambitie is de bedrijfskantine nog ongezond en niet duurzaam. We willen hen laten ervaren hoe gezond eten kan bijdragen aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Van klimaatneutraal naar klimaatpositief.

Zo werkt het

  1. We vragen deelnemers hun duurzame visie voor de toekomst en de rol van gezond eten daarbinnen in te sturen.
  2. Het expert panel selecteert tien finalisten die op de site van The Farm Kitchen gepresenteerd worden.
  3. Op deze kandidaten kan online worden gestemd door het publiek.
  4. De winnaar wordt 50/50 bepaald door de stemmen en het oordeel van het expert panel.
  5. De prijs bestaat uit de Climate Positive Award en een The Farm Kitchen kookuitje bij De Kookfabriek voor 100 personen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de grote finale bij De Kookfabriek.

Criteria

  1. Klimaatneutraal: wat doet de organisatie nu al voor een duurzame bedrijfsvoering?
  2. Klimaatpositief: van duurzaam naar regeneratief. Visie op de duurzame toekomst en de ambities en doelstellingen van de organisatie daarbij.
  3. Gezond eten: in hoeverre wordt gezond eten al betrokken bij de duurzame ambities?
  4. Gezonde mensen: leidt het beleid ook tot gezonde en tevreden werknemers?

Expert panel

Een expert panel van pioniers rondom duurzaamheid, bedrijfsvoering en gezonde voeding beoordeelt de inzendingen.
  1. Maurice Oostendorp (voormalig CEO van de Volksbank)
  2. Aniek Moonen (voorzitter Jonge Klimaatbeweging)
  3. Natascha Kooiman (oprichter ​​Smaackmakers en kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel)
  4. Maurits Groen (duurzaam ondernemer bij onder meer Kipster, WakaWaka en Wholygreens)
  5. Yvette Watson (medeoprichter van PHI Factory en The 2B Collective)
  6. Anne Marie van den Bos (CEO ValueScripts)
  7. Elliot Simon (voormalig CEO bij Van Hessen en Managing Director Hansell Investments)

Over ons

De Climate Positive Award wordt georganiseerd door The Farm Kitchen, een nieuwe holistische food-beweging opgericht door groente chef Jonathan Karpathios en duurzaam ondernemer Xander Meijer.

Onze missie is genieten van lekker eten dat de gezondheid van mensen en moeder aarde regenereert. Door lokale food cirkels vanuit regeneratieve landbouw serveren we eten dat per saldo klimaatpositief is. Het eerste restaurant van The Farm Kitchen is gevestigd in Pharos in Hoofddorp vanuit dit Flagship-restaurant openen we komende periode nieuwe bedrijfsrestaurants in ondermeer Amsterdam, Almere en Utrecht. Begin april heeft The Farm Kitchen de Kookfabriek overgenomen. Dit vormt de aanleiding voor deze campagne en het ideale platform om grotere groepen en bedrijven op gezellige manier in contact te brengen met ons eten en de missie over een klimaat positive toekomst.

Schrijf je in!

Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Spelregels(Vereist)

The Farm Kitchen B.V. Mercuriusplein 1 2132 HA Hoofddorp info@thefarmkitchen.nl Disclaimer Privacy